درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 06:32:4 FA | AR | PS | EN
اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            






تاریخ نشر: 1398/10/11 - 13:30:5
تعداد بازدید: 588
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سرنوشت یک افشاگر/ تلاش غرب برای مرگ تدریجی آسانژ
پیشتر وکیل جولیان آسانژ گفته بود که آسانژ "بسیار بدحال" است و به همین دلیل وی نتوانسته در جلسات دادگاه حاضر شود. او گفت که آقای آسانژ "طی هفت هفته در زندان بلمارش سلامتیش وخیم‌تر شده و به طرز چشمگیری وزن کم کرده است."

وضعیت جسمی «جولیان آسانژ»، موسس پایگاه افشاگری «ویکیلیکس» در زندان رو به وخامت است.

 یک روزنامه نگار انگلیسی پس از دیدار با جولیان آسانژ می‌گوید: «وی در حال مرگ تدریجی است.»

«آسانژ» پس از ۲۳ ساعت حضور در سلول انفرادی، به مناسبت سال نو میلادی این فرصت را یافت تا با یک روزنامه نگار، ترجیحا انگلیسی در زندان «بلمارش» در جنوب شرق «لندن» دیدار داشته باشد. وی به این روزنامه نگار انگلیسی گفت: «من به آرامی می‌میرم.»

این روزنامه نگار میگوید: «آسانژ به آهستگی صحبت می‌کرد؛ من فکر می‌کنم او مواد مخدر یا دارو مصرف کرده بود؛ دیگر ملاقات کنندگان آسانژ در روز‌ها و هفته‌های پیش نیز بر این باور هستند.»

با وجود تاکید بر وخامت شرایط جسمی «آسانژ»، مقام‌های انگلیسی از ارائه توضیحات در مورد استفاده وی از دارو‌های روان پزشکی خودداری می‌کنند.

جولین آسانژ کیست؟

جولین آسانژ در سال ۱۹۷۱ در شهر تاونزویل (Townsville) در استرالیا به‌دنیا آمد و به لطف بهره هوشی بسیار زیادی که داشت توانست در سال ۲۰۰۶ به پایگاه‌های اینترنتی سازمان‌های بزرگ نفوذ کند و پس از مدتی نیز وب‌سایت ویکی لیکس (WikiLeaks)، را به‌راه انداخت تا اطلاعات محرمانه‌ای را که هیچ منبعی حاضر به انتشار آن‌ها نیست در این وب‌سایت منتشر کند.

فعالیت‌های جولین آسانژ باعث شد تا مجله تایمز در سال ۲۰۱۰ او را به‌عنوان چهره سال انتخاب کند و از کشور اکوآدور پناهندگی سیاسی بگیرد. او در سال ۲۰۱۲ خودش را در سفارتخانه اکوآدور واقع در لندن مخفی کرد و در سال ۲۰۱۶ انتشار صد‌ها ایمیل از هیلاری کلینتون در جریان رقابت رئیس‌جمهوری آمریکا در وب‌سایت ویکی لیکس، یک بار دیگر نام جولین آسانژ را بر سر زبان‌ها انداخت. آسانژ تا آوریل سال ۲۰۱۹ در سفارتخانه اکوآدور در لندن اقامت داشت تا اینکه در نهایت، پناهندگی سیاسی او از اوکوآدور نیز لغو شد و پلیس لندن او را بازداشت کرد.

جولین آسانژ و دولت آمریکا

در سال ۲۰۱۰ ویکی‌لیکس ویدئویی از کشتار غیرنظامی‌ها و چند خبرنگار توسط هلیکوپتر جنگنده آمریکایی در عراق منتشر کرد، این پایگاه افشاگری، اسناد زیادی نیز در خصوص جنگ افغانستان برملا نمود و جولین آسانژ به‌عنوان گرداننده ویکی‌لیکس موی دماغ آمریکا‌یی‌ها شد.

کاملاً مشخص است که دولت آمریکا نیز دست روی دست نگذاشت و پس از انتشار اسنادی که چلسی منینگ در ویکی‌لیکس برملا کرده بود مقامات قضایی این کشور تحقیقات گسترده‌ای را برای به دادگاه کشاندن جولین آسانژ و محکوم کردن او انجام دادند. تحقیقات دادگاه به جایی رسید که در دسامبر سال ۲۰۱۱، دادستان پرونده چلسی منینگ، توانست اسنادی را در خصوص گفتگوی چلسی و جولین آسانژ برای افشای اسناد در ویکی‌لیکس بدست آورد.

جولین آسانژ این اسناد را کذب محض دانست، اما دستگاه قضای آمریکا دست از سر جولین برنداشت و چندین سازمان آمریکایی مختلف او را زیر نظر گرفتند. تعقیب و گریز‌های جولین و سازمان‌های اطلاعاتی و قضایی ادامه پیدا کرد تا اینکه در ژانویه آوریل سال ۲۰۱۷ شبکه خبری سی. ان. ان از عزم دستگاه‌های قضایی برای طرح شکایت علیه جولین آسانژ خبر داد.

در حال حاضر، آسانژ در حبس در انگلیس به سر می‌برد، اما همان گونه که گفته شد از نظر وضعیت سلامتی چندان شرایط مساعدی ندارد.

عدم آزادی آسانژ

با وجود آن که براساس حکم دادگاه، آسانژ امکان آزادی از زندان را دارد، اما بنابر حکم قاضی دادگاهی در بریتانیا جولیان آسانژ، بنیان‌گذار سایت افشاگر ویکی‌لیکس با وجود نزدیک شدن به اتمام دوران محکومیتش آزاد نخواهد شد، چرا که دادگاه بیم آن دارد که آسانژ در حالی که پرونده درخواست استردادش در جریان است متواری شود.

دوران ۲۰ ماهه محکومیت آسانژ به جرم نادیده گرفتن قرار وثیقه، در اواخر سپتامبر به پایان رسید، اما قاضی دادگاه وست‌مینیستر در لندن اعلام کرده است که "دلایل محکمی" وجود دارد که اگر آسانژ آزاد شود، دوباره متواری خواهد شد.

بنابراین در شرایط فعلی علی رغم آن که آسانژ امکان آزادی از زندان را دارد، اما همچنان با حکم دادگاه انگلیس در حبس به سر می‌برد.

وضعیت نامساعد آسانژ در زندان‌های انگلیس

پیشتر وکیل جولیان آسانژ گفته بود که آسانژ "بسیار بدحال" است و به همین دلیل وی نتوانسته در جلسات دادگاه حاضر شود. او گفت که آقای آسانژ "طی هفت هفته در زندان بلمارش سلامتیش وخیم‌تر شده و به طرز چشمگیری وزن کم کرده است."

همچنین گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه گفته است که جولیان آسانژ " تحت شکنجه روانی طولانی" بوده است.

نیلز ملزر از انگلیس خواسته است که بنیانگذار ویکی‌لیکس را به ایالات‌متحده مسترد نکند و هشدار داد که در این صورت حقوق بشر او نقض خواهد شد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه گفت آسانژ مورد اذیت و آزار جمعی و مداوم قرار گرفته از جمله بیانیه‌های تهدیدآمیز و اقداماتی که خشونت علیه او به حساب می‌آید.

ملرز در رابطه با آسانژ اضافه کرد: من چیزی که دیدم فردی بوده است که به انزوا کشیده شده است. می‌توانم بگویم چند دولت دموکراتیک، او را مورد اذیت و آزار قرار داده‌اند، نه مورد پیگرد قانونی؛ چند دولت دموکراتیک دست به تلاشی هماهنگ زده‌اند تا سرانجام اراده او را بشکنند و سلامتی آسانژ در خطر جدی است. می‌توان دید که آسانژ همه نشانه‌هایی که تحت شکنجه روانی طولانی مدت بوده را از خود نشان می‌دهد.

علت فشارها بر آسانژ برای چیست؟

به نظر می‌رسد به میزان زیادی فشارها بر آسانژ به دلیل نقش او در افشاگری علیه کشورهای غربی  است.

افشاگری‌های آسانژ تنها مربوط به جنگ افغانستان و عراق که آمریکا با آن‌ها درگیر بوده است، نیست، بلکه او حجم قابل توجهی از گزارش‌ها و اخبار محرمانه و رسوا کننده را در ارتباط با سیاست‌های کشورهای غربی منتشر کرده و در آن‌ها بدون هیچ گونه قضاوتی، داوری را برعهده افکارعمومی گذاشته است.

از جمله به تازگی نیز وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس با انتشار چهار سند جدید، از ساختگی بودن حمله شیمیایی سال ۲۰۱۸ در شهر دومای سوریه پرده برداشت.

در همین ارتباط،‌ وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس با انتشار چهار سند جدید فاش کرد که اسناد درز کرده از سازمان منع تسلیحات شیمیایی نشان می‌دهد که اهالی شهر دوما در حومه دمشق، با گاز کلر مسموم نشده‌ بودند.

این وبسایت با انتشار پیامی در توییتر نوشت، چهار سند درز کرده از سازمان منع تسلیحات شیمیایی حاکی از آن است که کارشناسان حقیقت‌یابی که سال ۲۰۱۸ به منطقه دوما اعزام شدند، استفاده از گاز کلر در این شهر را بعید می‌دانند.

این وبسایت در ادامه آورده است، پیام‌های رد و بدل شده میان اعضای این سازمان نشان می‌دهد که یکی از مقامات ارشد سازمان مذکور دستور داده تا بخشی از گزارش کمیته حقیقت‌یاب از بایگانی اسناد این سازمان حذف و تمامی آثار مربوط به تحویل، ذخیره و یا هر اثر دیگر آن از بین برود.

این در حالی است که به دنبال ادعای حمله شیمیایی به منطقه دوما در سال ۲۰۱۸ ، سه کشور آمریکا ، فرانسه و انگیس بدون آن که برای مشخص شدن طرفی که حمله کرده و گزارش‌های بین المللی در خصوص عاملان آن، دولت سوریه را متهم به انجام آن کردند و به این بهانه اقدام به حملات موشکی و هوایی به برخی مناطق سوریه کردند.

براین اساس گزارش جدید ویکی لیکس از تحولات سوریه حاکی از یک رسوایی جدید برای کشورهای غربی است که باردیگر از سوی ویکی لیکس افشا شده است.

همچنین به تازگی «جوز وتزلز»، محقق هلندی، در یک کنفرانس «امنیت سایبری» در آلمان گفته است که آمریکا فناوری جدیدی برای سیستم پدافند هوایی قابل حمل در نظر گرفته که این تسلیحات را آن‌طور که آمریکا می‌خواهد کنترل می‌کند. این کارشناس هلندی در ادامه گفته، اطلاعات مربوط به این فناوری در دسته‌ای از اسناد سیا در سال ۲۰۱۷ توسط وب سایت ویکی‌لیکس منتشر شده است.

بنابراین همین موج افشاگری‌های آسانژ در ویکی لیکس است که به نظر عامل فشار کشورهای غربی بر این چهره معروف غربی شده است.

در عین حال داستان ادامه حبس آسانژ و اذیت و شکنجه او در زندان‌های انگلیس بیش از هرچیز دیگری، دوگانگی و تناقض سیاست‌ها و شعارهای حقوق بشری کشورهای غربی را نشان می‌دهد. شعارهایی که اگرچه تاکید بر حقوق بشر دارد، اما در عمل کشورهای غربی را ناقض همین شعارهای حقوق بشری نشان می‌دهد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12376


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.